What’s in a name?

What’s in a name?

with Geen reacties

Alles voor jeugd. Het had zomaar het thema van Lowlands kunnen zijn. Elk jaar als ik de jonkies weer en masse richting grasveld zie bewegen – tent in de nek, pilsje in de hand – dan heb ik het gevoel dat ze met het jaar jonger worden. Dat is dus een ouderdomsverschijnsel: om je heen kijken en vinden dat ze steeds jonger worden, al die jongeren. Ze beginnen steeds eerder met seks en drugs en vroeger in mijn tijd was het allemaal niet zo gewelddadig.

In mijn tijd riepen we THEO over het Lowlands terrein heen. Niemand wist waarom, en dat maakte niks uit. Het was hilarisch. Dit jaar schreeuwen ze MICHAEL. Vreselijk irritant. Het haalt mij uit mijn slaap – ik slaap tegenwoordig dus op festivals. De laatste dag zag ik mijzelf over het terrein struinen met een vruchtensmoothie in mijn vuist. Tijden veranderen.
Ik ben een fervent festival gangster. Ik vind het zalig, de grote drommen mensen, de constant dreunende bas, de liefde en de biertjes. Het is een samenkomen en een samen leven. Een samen-leving die ontstaat op een grasveld. De sprieten en bassen verbinden, de biertjes als smeerolie. Je deelt een ervaring, een moment. Samen ben je je aan het verwonderen, ben je aan het mee maken. Zo zijn we allen makers van een moment. Het terrein was voor ons niks, en is na ons ook niks. Maar voor heel even, is het ons alles.

Met het Slotevenement creëren we samen een moment. Voor en na ons is er niks, maar de kennis en het werk gaan door. Een oude fabriek biedt ruimte voor dit event  over jeugd, met de jongeren als onze grassprietjes. Er zijn workshops, optredens, films, ontmoetingen, voorstellingen te bezoeken – allemaal rondom het thema Jeugd. Maak het samen, ont-moet en zorg met ons voor een vervolg. Want de jeugd houdt niet op te bestaan. Zij krijgt enkel een andere naam. Zij wordt met de jaren ogenschijnlijk jonger. Zij slaapt soms in een huis en soms op straat. Zij heet soms Theo en soms Michael.

Teddy Tops, columnist

facebooktwittermail
Follow K2 Slotevent:

Latest posts from