Alles voor Jeugd – the movie

Alles voor Jeugd – the movie

with Geen reacties

“Ik heb een hekel aan afscheid nemen”, reageerde documentairemaker Jan Thijssen toen hij werd benaderd door K2 om een film te maken voor het Slotevent. “Ik ken een aantal mensen van K2, ken hun persoonlijke inzet en passie en vind het geen prettige gedachte dat er een einde komt aan dit kennisinstituut. Het werk van K2 is, binnen de jeugdzorg en het jeugdwelzijn, de afgelopen jaren te belangrijk geweest om ‘zomaar’ afscheid van te nemen.” De reden waarom hij toch aan de slag is gegaan; “verworven kennis moet inzichtelijk worden gemaakt voor de kijker. De praktische mogelijkheden en toekomstige toepassingen van die kennis dienen getoond worden. Tot de verbeelding spreken. Alles voor Jeugd.”

 

De films van documentairemaker Jan Thijssen worden nationaal en internationaal getoond en bekroond. Een beknopte en indrukwekkende samenvatting:

Voor de VPRO draaide hij ‘Memoires van een Vergeetal’, waarmee hij de Fiscam Award in Portugal won en in Madrid beloond werd met Best International Documentary 2013. Zijn laatste documentaire ‘Enkeltje Hemel’ voor de NCRV-KRO kende lovende kritieken in binnen- en buitenland. Dichter bij huis was hij onder andere verantwoordelijk voor de televisieserie ‘TVz11’, een emanciperend programma waarin mensen met een verstandelijke beperking hun eigen televisie maakten. Voor deze serie ontving hij de Brabant Zet Open prijs en de Client in Beeld prijs voor het beste communicatieproject.

facebooktwittermail