Menselijke Maat door Aad Francissen

Menselijke Maat door Aad Francissen

with Geen reacties

De transformatie gaat over meer zelfredzaamheid en participatie. Aardig bedacht in Den Haag, maar nu moet het nog gebeuren. Wij zijn ervan overtuigd dat de transformatie, de verandering in zorg en ondersteuning, begint bij de uitvoerende teams. Professionals willen altijd zichzelf verbeteren om de beste zorg en ondersteuning te bieden. Daartoe hebben ze professionele ruimte nodig en de juiste kaders. Wat levert het de zorgteams en de gemeente zoal op?

 

Meer over Aad Francissen
Aad Francissen wil de focus van zorg verleggen naar welbevinden. Minder aandacht voor problemen, meer voor autonomie, competentie en verbondenheid. Dit zal meer geluk brengen en zal besparen op de uitgaven in de zorg en welzijn. Daarvoor werkt hij samen met lokale, regionale en nationale overheden, organisaties in zorg en welzijn, hogescholen en universiteiten als onderzoekers en adviseur.

Hij werkt voor non-profit stichting Acron, waar hij projectleider is van Menselijke Maat en de Evaluatiestudie Geluksroute. Hij is een ervaren spreker op (inter)nationale conferenties, zowel wetenschappelijk en praktijkgericht. Hij ontwerpt en verzorgt trainingen voor werknemers in de gezondheidszorg op basis van de positieve psychologie. Hij ontwikkelde ‘Menselijke Maat’, een resultaatinstrument voor gemeenten en aanbieders in het sociale domein, waarbij leren en verbeteren meer centraal staat dan verantwoorden.

‘What we measure is what we strive for’
Prof. dr. Joseph Stiglitz, economist & nobel prize loreate

Max. aantal deelnemers: niet van toepassing

meedoen icoon

 

facebooktwittermail