Het lijkt gewoon, het is Bijzonder Jeugdwerk door Annemarijn de Wit en Judith Leest

Het lijkt gewoon, het is Bijzonder Jeugdwerk door Annemarijn de Wit en Judith Leest

with Geen reacties

In de afgelopen twee jaar werd, in samenwerking met Dalafilm, een film gemaakt van een van de leefgroepen van de instelling Bijzonder Jeugdwerk. Deze organisatie werkt al jaren volgens de visie van de presentietheorie. Naast een lange film (50 minuten) waarin we deze bijzondere manier van werken in beeld wilden vangen, werd er een korte film (10 minuten) gemaakt en een aantal ‘capita’: in deze capita worden scenes uit de film toegelicht door hoogleraar Presentie en zorg, prof. Andries Baart. Zo wordt duidelijk waarin het ogenschijnlijk zo alledaagse leven op de leefgroep een staaltje van bewust en vaardig professioneel handelen is, met jongeren die forse opgroei- en ontwikkelproblemen hebben.

Tijdens het slotevent geven we een korte toelichting op het project en vertonen we de korte film en een van de capita.

 

Over Annemarijn de Wit en Judith Leest
Annemarijn de Wit is adjunct-directeur van Bijzonder Jeugdwerk (www.bijzonderjeugdwerk.nl) en was als opdrachtgever betrokken bij de totstandkoming van de film ‘Het lijkt gewoon, het is Bijzonder Jeugdwerk. Presentiewerk met jongeren’.

Judith Leest was als stafmedewerker/projectleider van Stichting Presentie (www.presentie.nl) betrokken bij de totstandkoming van de film. Tevens schreef ze, met prof. Andries Baart, een hoofdstuk in het K2-boek ‘Om de jeugd’, op basis van de resultaten van het begeleidend onderzoek bij de film.

‘Het lijkt gewoon, maar het is bijzonder!’

 

Max. aantal deelnemers: niet van toepassing

 

kijken icoon

facebooktwittermail