Brood en Spelen door Moeders voor elkaar

Brood en Spelen door Moeders voor elkaar

with Geen reacties

Op een vrolijke, warme manier laten moeders van verschillende afkomst zien hoe zij participeren binnen de samenleving. Wat hebben zij nodig hebben om zichzelf te kunnen ontwikkelen en wat hebben zij te bieden? De workshop heet Brood en Spelen omdat dit alle moeders bindt: kinderen moeten eten en spelen om zich te kunnen ontwikkelen.

De bezoekers van de workshop worden op een bijzondere manier welkom geheten. Voedsel en spel staan centraal Deze workshop is interessant voor bezoekers die zich afvragen hoe je ouders bij de ontwikkeling van hun kinderen (op school, in de zorg of hulpverlening) betrekt. In een kort spel komen essentiële hoofdzaken en bijzaken aan bod die vrouwen onder de knie moeten zien te krijgen, ongeacht ervaring en opleidingsniveau. We laten zien hoe je op een speelse manier concrete afspraken met elkaar kunt maken, ondanks je verschil in achtergrond.

 

Over Vereniging Vrouwen Voor Elkaar
De vereniging Vrouwen Voor Elkaar is eind 2013 opgericht en bestaat momenteel uit vrouwen van Afghaanse, Marokkaanse, Nederlandse en Turkse afkomst. De moeders willen de toekomst voor hun kinderen verbeteren. Kinderen van ouders van buitenlandse afkomst hebben vaak een opleidingsachterstand ten opzichte van hun leeftijdgenoten in Nederland. Ook de werkeloosheid onder jongeren van buitenlandse afkomst is gemiddeld hoger. Moeders met een laag inkomen moeten vechten om mee te komen in de maatschappij. Bij de start van de Vereniging hebben wij de vrouwen gevraagd wensen op te schrijven die zij voor zichzelf of voor hun kinderen hebben. Met hen samen zijn we gaan onderzoeken hoe deze wensen vervuld kunnen worden en wat zijzelf, andere vrouwen , een vereniging of organisatie daarbij zou kunnen betekenen. Bij de oprichting zijn Multivision (Hafida Belhaddad, gezinsmanagement), Vrouwenstudio’s in Breda (Irene Nagtzaam) en K2 (Serife Çetin) betrokken.

‘Het is een voorrecht om de vrijheid te hebben om te dromen over je toekomst, te onderzoeken wat je wensen zijn en samen met andere moeders je ideeën te realiseren.’

Max. aantal deelnemers: 8

ontmoeten icoon

facebooktwittermail